EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

lördag 17 januari 2009

JANUARISOCKAN

Varför lägger jag ut en halvfärdig socka?
Jo, har jag gjort det kan jag ju inte backa. Då måste de bli färdiga.

Jag har repat upp en gång och minskat antalet maskor på foten. Har 6 maskor mindre än på beskrivningen. Passar min fot bättre. Få se om jag fixar hälen. Engelskakunskapen är inte vad den borde och inte minnet heller. Jag har tagit fram blyertspennan och får lov att stryka efterhand på mönsterkortet. Ibörjan bockade jag av i kanten bara. Garn: Regia Bamboo

2 kommentarer:

Maria sa...

Ja, jag såg att sockgarnet kom från Garnhärvan. Eller, jag följde din diskussion med någon annan för att då veta varifrån det kom... :-) Jag vill nog också ha ett likadant.
Men jag menade att en del av garnerna från http://www.handpaintedyarn.com finns att köpa på Garnhärvan. Men... om man skulle vilja beställa av handpainted:s garn så kanske man vill ha så mycket att det är värt att skicka ända från Uruguay där de gör dem.

Jag ritar också på kanten av mina mönster. Men du, det finns magnetiska linjaler som man kan använda för att hålla sig på rätt rad. Jag har för mig att de som broderar mycket använder såna.
Ibland funderar jag på varför man inte stickar i jättetjockt garn istället, tänk vad fort allt skulle bli klart!

Positiva jag sa...

Men stickar du "baklänges"? Jag menar börjar från tårna och bakåt. Ännu en anledning till att jag inte skulle fixa det där, först engelska mönster och sedan sticka bakvänt när jag nyss lärt mig sticka sockor. Beundrar er som kämpar på, jag hade lagt "skiten" längst ner i korgen : )
Anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...