EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

söndag 30 augusti 2009

GRISEN OCH STOLTA FJÄLLSKIVLINGEN


Mitt i vår gräsmatta växer stolta fjällskivlingar. De kommer varje år. Om man är på hugget och plockar dem innan masken anfaller så är de goda att steka.
Bredvid svampen står min senaste "stickaemellanstickning". Grisen i beskrivningen Farmyard Frolics (i ullgarn från Kampes)
Dagens stickning blir inte rolig. Ska börja med att repa upp på sjalen.
När man köper ny MC får man en flaska skumpa. Häromdan blev jag påmind i bloggen (om mingelprat) om att den flaskan faktiskt stod i kylen. Vi korkade upp den i går kväll. Ett gott råd: Sticka inte när du smuttat i dig skumpa. Iaf inte på en spetssjal. Inte den med allra tunnaste garnet åtminstone. Fy för den lede för att "sticka den baklänges".

4 kommentarer:

Rosenvante sa...

Oj, jag känner mig lite skyldig till de där dimmorna som ondgjorde sig vid din stickning i gårkvälls. Själv klarade jag mig "nästan" fick minsann rimpla jag också efter ett antal snappsar till kräftorna. Vilken tur du har som har sådana läckra svampar på din gård, jag älskar dem. Antar att det är dags och gå och kolla om det finns några i år. De är jättegoda att göra stuvning på, har även provat att panera och steka som en köttbit, men det gillade inte jag. Du får plocka dem innan lilla nasse snaskar i sig delikatessen, för han ser ju lite sugen ut i blicken.

Mia stickar sa...

De borde ha varningstriangel på tunna garner! Använd inte dessa tillsammans med alkohol! Hoppas skumpan va god! :)

tant Maria sa...

Hoppsan så det blev!
Jo det tog tid att rensa kantarellerna, men det var det värt. Tre middagar =) Det var nog 4liter ränsat och delat. Jag måste ändå erkänna avundsjukan på fjällskivlingen...
Du behöver inte sätta in pengarna förrens jag åker. Jag kan väl säga till lite innan, åker den 14:e.
Jag ska väga väskan innan jag åker så återkommer jag om hur mycket du får beställa, Nicklas får inte ner nåt extra i mc-väskan. Men man har väl inte 20 kg packning med sig när man är borta 5 dagar så vi ska nog kunna handla lite grann ialla fall! Om jag tar stor-väskan så är det ju lugnt, känns mer som ett problem att det är skrymmande än tungt.

Astrid sa...

Oj, inte behöver du känna ansvar för mina dimmor =). Stackars dig också som fick göra om.
Varning vore nog bra på garnet och kanske skulle det finnas på flaskorna också. "Alkohol och sticknålar bör inte användas samtidigt!" (Den var god)
Annars är allt som vanligt igen. Sjalen är på rätt spår, svampen överkörd av gräsklipparen och drömmen om garn/mönster från Island består.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...