EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

lördag 8 maj 2010

Inköpta qvilttyger och lite sytt

När jag reser tittar jag förstås efter garnbutiker. I Den Burg, Texel, Holland fanns det en liten affär med lokalt spunna garner (enligt expediten) men jag tyckte inte de var så märkvärdiga, bara väldigt dyra, så jag avstod från att handla. Men på andra sidan gatan fanns butiken med qvilttyger. Då åkte plånboken fram.
Det är ingen hejd på projekten som är igång nu. Jag skulle behöva ha semester i några månader för att sticka, sy och virka färdigt allt som är påbörjat. Den övre bilden visar de inköpta tygerna och den undre nästa qviltprojekt.
Det är tio år sedan jag köpte ny symaskin. Vi fick en liten baby "till låns" och jag kilade iväg och köpte symaskinen för att kunna sy kläder och lakan och sånt. Sen dess har den inte blivit använd och när jag nu har börjat sy igen har jag upptäkt att det hänt nåt konstigt: Alla nålarna har krymt. Nålsögat är fruktansvärt litet mot vad jag minns. Har aldrig tidigare haft problem att träffa rätt med tråden. Nu är det en fasa när tråden tar slut och ibland får jag ropa på sonen: Hjälp!!

4 kommentarer:

Anki sa...

Vilka härliga tyger!
Haha, känner igen det där med symaskinen. Jag köpte en för ungefär lika länge sedan och en massa tyger som skulle bli fina gardinkappor och annat. Hmmm, symaskinen fick en av mina kreativa döttrar för ett par år sen och många av tygerna är bortgivna. Nu har jag en "ny" maskin (efter mamma) som bara står och längtar efter att bli använd ...

Mia stickar sa...

Vilka härliga tyger blir riktigt avundsjuk! Min symaskin var ny när barnen var små och visst har nålarna krympt en del och de har ju faktiskt legat och "torkat" ihop i mer än tio år!

AnJa sa...

Oj, så fina tyger! Jag vågar nästan inte läsa inlägg om qviltning... Det ser så himla kul ut men jag har nog med projekt för åååår framöver i alla fall :-)

Sunna sa...

Vilka häftiga tyger

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...