EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

onsdag 11 mars 2009

NEDRÄKNING AV MASKOR


Nu är den nere i 320 maskor. (400 från början)
Det går framåt med sjalen på rundstickan. Jag måste göra färdigt den så att rundstickan blir ledig till sockstickning. Tänker försöka mig på att sticka två sockor samtidigt.
Mönstret på sjalen har jag hittat i den lånade boken "Sticka mera"
Jag erkänner mig dessutom besegrad! Nu ger jag upp pärlmuddarna. På syfestivalen köpte jag kitet med pärlor och garn och drog igång glad i hågen när jag kom hem. Men jag upptäckte snart att det inte var något för mig. Den stickningen har legat länge nog nu. Få se om garnet håller att repa upp...

3 kommentarer:

tant Maria sa...

Om det inte skulle hålla så kan du få en härva blått av mig =) =) =) Jag tycker själva garnet är jättefint i alla fall...
Sjalen ser väldigt fin ut!!

Rosenvante sa...

Den ser väldigt elegant och fin ut. Låter spännande att sticka båda paren på en gång på rundsticka. Jag har nästan aldrig använt mig av rundstickor men märker nu att det är väldigt vilsamt för armarna. Får lära mig använda dem mer.

Astrids handarbeten sa...

Jag har kommit på att det går att använda ullgarn till filtningen också. Bra om inte garnet håller. Tack för erbjudandet :) (återkommer)

Rundstickan håller hela arbetet på plats. Det är smidigt tycker jag. Frågan är om det är svårt med sockor bara. Måste försöka iaf.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...