EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

torsdag 12 mars 2009

TA-DAA - FÄRGAT GARN

Jag har väntat på sotarn i två timmar. Under tiden har jag kokat lite garn igen. Med blå och svart ullfärg. Åh, vad stolt jag är över resultatet!

I början av april kommer dessutom en sändning Kool-Aid. Jag känner en som känner en som bor i Amerika som är snäll och fixar det åt mig!!

Fafafaaa (Du har väl sett Jeff Dunham på Youtube) Men nu måste jag åka o jobba igen!! Som vanligt är garnet från Texel-Sweden...

8 kommentarer:

Rosenvante sa...

Vilken jättesnygg färg det blev. Det lyckades du verkligen bra med.

tant Maria sa...

ojojoj vad snyggt det ser ut!!!

Karin sa...

Det var en jättesnygg färg. Vad ska du sticka av det?

Astrids handarbeten sa...

Tack!
Det blir nog vantar, det är ganska grovt garn och bara en härva. Går nog inte att färga en till likadan =)

Positiva jag sa...

Jätte fin färg. Frågade Maria igår om det går att färga virkgarn vad tror du? Om det är vitt bomullsgarn så borde det väl gå?

Skönt att det finns fler än jag som inser sina begränsningar (tänker på muddarna) jag klarar inte av någonting avancerat i stickväg men det går ju bra ändå. Man får helt enkelt satsa på det man är bra på.
Hej svejs
PS, Emma pratade länge och väl om "lammungarna", helst skulle hon nog vilja ha en liten hemma.

tant Maria sa...

Hello! Har du börjat på sjalen vi läste mönster till förra fredagen? Jag hittade anledningen till att jag kände igen den där konstiga början på mönstret, skulle vilja skicka en bild eller två om du vill titta. Har du nån mailadress som du kollar hemifrån? Jag ska repa upp skräpet snart så den kommer inte att finnas kvar i verkligheten länge till =) Det var mysteriesjalen från förra symässan, men garnet räcker inte till hela sjalen... jag tänkte lite fel när jag började.
Hoppas ni får en skön helg om vi inte hörs!

Astrids handarbeten sa...

Naturmaterial, har jag läst, går att färga. Den här blå och svarta som jag har använt kallas "ullfärg". Men man kan ju alltid prova..
Jag "kokade" det här garnet också i mikron.

The Willow Fairy sa...

Jag läste mkt om Kool-Aid för ett tag sedan och var mkt nyfiken på det. Jag fick aldig möjlighet att prova det, men jag funderade och kom fram till att karamellfärg borde fungera lika bra och på samma sätt. Jag provade och blev mkt nöjd över resultatet. Så prova gärna det. Karamellfärg finns i en mängd olika färger. Drygast är de i pasta-form, för man behöver mer färg än man tror. Finns i affärer där man tillverkar tårtor (även på nätet) och Panduro. har aldrig provat ullfärg, men hört att ullfärg är bättre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...