EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

onsdag 3 februari 2010

HARUNI, EGEN VARIANT

Den är vacker trots felstickning. Om man inte läser ordentligt (engelskt mönster) utan bara går på med diagrammet så blir det så här.
Men eftersom den är vacker ialla fall får den hänga med ändå. Det får lov att bli en till för den riktiga modellen är ännu vackrare.
Vad det är för fel? Det ska vara fler stora blomblad i
mitten och den är inte lika i kanterna.

Ingen idé att gråta utan det är bara att ta nya tag.

Idag har vädrets makter varit svåra mot oss. Det har snöat på tvären. Snön blåste upp på vägen vid gärdena. Det var bara att hålla i ratten och gasa.

3 kommentarer:

Rosenvante sa...

Om den riktiga modellen är vackrare, kan man ju undra hur den ser ut, för din är ju jättefin. Jag kan inte se att nått saknas, det är för att du vet det som du reagerar på det.

tant Maria sa...

Tillåt mig le lite =) Den är jättefin!! Jag fattar inte riktigt när du hunnit sticka den? Samtidigt som vantarna?! Du är så snabb, jag blir avundsjuk!
Jag började med en sjal från viktorianska-boken, den stora som jag lånade av dig. Det är en trekantssjal och man läser diagrammet först en gång från höger till vänster och sen en gång från vänster till höger.... Låter kanske lätt men var totalt förvirrande när man såg resultatet på stickorna. På diagrammet börjar man i spetsen men på stickningen är man mitt på långsidan! Jättekonstigt!! =)

Astrid sa...

Jag ska visa nästa på vad som fattas =)
Och nejdå, jag har inte stickat snabbt. Sjalen har legat och väntat på virkvarvet. Det går väldigt tungt med virknålen nu för tiden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...