EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

lördag 17 juli 2010

Äntligen regn och blockad sjal

Äntligen har vi fått lite regn vi också. Ett tag kändes det som om vi skulle bli utan. Våra stackars får behöver grönt gräs inte torra gula strån.
Äntligen har jag blockat sjalen i Merinosilk, den blev dubbelt så stor. Ögonmåttet tyckte att den blev två meter bred. Alla vet att man inte ska lita på sitt ögonmått och jag har inte mätt den.
Fårens bete ser inte roligt ut på en del ställen. Färgen är vacker men det hjälper inte hungriga får. Sent ska vi glömma den här sommaren. Inte vintern som var heller förresten. Det har varit många bränder ikring oss. För någon vecka sen for vi runt och letade skogsbrand. Polisen och brandkåren också. De hade fått ett larm från flyget om att det brann här i närheten, . Vi hittade ingen brasa och tror att det kan ha varit rök från stora branden längre bort som slagit ner. Röklukten kände vi starkt men som tur var kom den inte härifrån våran skog.

4 kommentarer:

Rosenvante sa...

Merinosilk, lätt, skirt och väldigt somrigt.
Här har det vräkt ner, men vi har inte så tort hos oss som det ser ut att vara vid er. Inga stora bränder heller som jag vet.
Hoppas det får igång växtligheten så de får lite grönt att äta också.

Mia stickar sa...

Så fin sjalen ser ut! Här ska det komma regn imorgon och jag hoppas det blir svalare efter det!

Paradiset Kaos sa...

Regnet har kommit till oss nu ikväll och det åskar lite. Det har varit läskigt varmt hela dagen och det har inte alls varit roligt att jobba för jag har varit jätteklibbig.
Hoppas det kommer tillräckligt med regn så gräset blir grönt igen så fåren får mat igen.

Anna sa...

vad fin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...