EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

torsdag 12 augusti 2010

Tredje hälen på kursen

Den tredje hälen är en hällapp med mjukare avslut. Utan knölig kant nertill som det kan bli ibland. När jag köpte det här garnet missade vi (både expediten och jag) att kolla färgbad. De är i samma färg men från olika färgbad. Det syns rätt tydligt faktiskt att den ena sockan går mer åt vinrött än den andra. Inte så kul. Det får bli stövelstrumpor.
Början är från boken "Sock innovation" och garnet är Hjertesock. Stickor 2.


Alltså: Kolla alltid färgbadsnummer vid garnköp!

Jag har ännu inte packat upp de garner/mönster jag köpte och fick under stickstämman. Har inte vågat. Istället har jag fiskat upp en sockstickning i taget för att avsluta de påbörjade. Det är så mycket roligt i kassarna, böcker, garn, mönsterblad och påbörjade grejer och man vill göra allt på en gång. Men nu är sockorna/hälarna färdiga ialla fall. Få se vad som står på tur, vad som ligger överst.

5 kommentarer:

tant Maria sa...

Vad duktig du är som stickat klart alla sockor! Fort gick det också!

Astrid sa...

Tack så mycket =)
Jag har haft "del-av-dag-semester"
Några timmar på förmiddagarna, den här veckan.
Sockorna var ju halvfärdiga...

Sanne sa...

Jag har varit med om garn fått olika färg efter tvätt trots samma färgbad. En halv ärm på en kofta blev plötsligt mörkare i tonen. Vad glad jag blev :( Men det har nog bara hänt en gång för mig, så jag håller med, kolla färgbadet!

Sanne sa...

Kul att du tittade in på min blogg! Haruni-sjalen är verkligen ett jättekul mönster att sticka. Tycker jag i alla fall :)

Anna sa...

sockor vill jag lära mig sticka :) det blir väl nån gång :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...