EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

söndag 8 augusti 2010

Vilken helg det har varit !!

Jag har träffat så många trevliga stickerskor (och en stickare), så många kunniga personer, duktiga lärare och intressanta föreläsare. Jag är så glad att Maria övertygade mig om att vi faktiskt måste åka på stickstämman på Väddö.

Jag har träffat och lyssnat på Annemor Sundbö. Du vet hon som berättar historien om norsk sticktradition, selbuvotterna och lusekoftan, bl.a. Man bara måste köpa hennes böcker tycker jag. Jag har fått hennes tillstånd att visa bilderna på bloggen. Se och njut !!

Selbuvotter. Se bara!! Jag älskar dessa vantar trots att jag är svensk =)
På bilden nedan ser man estniska vantar som Riina Tomberg visade. Vi fick lära oss dekorativa detaljer i estnisk stickning. Hon hade också skrivit en bok som jag absolut ville köpa.
Vantarna är stickade med fina stickor och är riktigt, riktigt fina. Många av deltagarna köpte vantar av henne. När stickerskor köper vantar av en annan stickerska då måste det vara något speciellt, eller hur !!?

En annan kurs vi gick handlade om mönsterstickning från Färöarna. Där har man garnet, två färger, löpande över båda pekfingrarna. Det funkar också. Lite trögt i början men efter träning funkar det också. Man kan mer än man tror!! Det var också en jättetrevlig och kunnig lärare; Osva Olsen, född och uppvuxen på Färöarna. Hon berättade fint om sticktraditionerna från sina hemtrakter. Här tog jag inga foton, tyvärr. De sitter liksom kvar i huvudet ändå. =)

Vi gick en heldagskurs för Karin Kahnlund också. Hon visade oss flera varianter på hur man kan sticka hälar på sockor. Mitt första par är klara. Jag ska bara fästa de sista trådarna. Återkommer med bild :o) Hon var också väldigt inspirerande och trevlig. Jag gillar hennes glada sätt och härliga entusiasm. Här blev det inte heller några foton tagna. Men vad gör det, jag har ju beskrivningarna och vet var hon finns om jag skulle vilja veta något mer.

Jag är så himla glad och nöjd! Åh, vilken härlig helg (+några dar till) jag har haft!!
Bra arrangerat, Hemslöjden och Sticka.

5 kommentarer:

Mia stickar sa...

Så trevligt och inspirerande du verkar ha haft!

Heidi sa...

Vilken bra stickstämma det varkar ha varit! Kul! Och så fint med lusekoftor och selbuvotter!

Astrid sa...

Det var en ny upplevelse. Det är inte ofta nästan alla sitter och stickar under föredragen =)

Rosenvante sa...

Oj,oj oj kan jag bara säga och så mycket vackert och vilken underbar kurs.

Metta sa...

Tack för kommentaren på min blogg. Visst hade vi en helt underbar helg på Väddö. Synd bara ett det går så fort. Nu gäller det att fortsätta det man påbörjat och försöka omsätta alla nya kunskaper i färdiga projekt. Hälsa Maria!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...