EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

söndag 19 september 2010

Lammen drog till skogs

Jag färgade ull. Det blev inte som tänkt. Pumpafärg skulle jag ha. Först tog jag lite rött och som jag tyckte mycket gult. Knallrött blev det. Sen provade jag med mer och mer gult. Kanske kan jag karda ihop rätt färg, vi får väl se. Nu är ialla fall den otvättade ullen slut här hemma så mina försök är till ända.

Lammen var borta ur hagen så mannen fick leta. Han hittade både dem och kantareller. 590 st. Kantareller alltså. Fniss, det är inte bara vi sticknördar som räknar allt och överallt.
Vi har ätit ugnsomelett med smörstekta svampar till. Vi har rensat och rensat och rensat. Nu puttrar det ihop i stora grytan på spisen. Men inte allt. Det är en rätt stor skvätt kvar att rensa. Då dyker tanken upp. Vem är det egentligen som ska rensa? Den som har plockat eller den som har jobbat hårt med att tvätta och färga ull? Det är inte roligt längre, ska jag säga!

4 kommentarer:

Sanne sa...

Högen med kantareller ser lockande ut...

Rosenvante sa...

Gillar också kantarell högen. Men inte rensandet.

Anta sa...

Vilken härlig hög, men fy för rensningen.

AnJa sa...

Vilka underbara färger!! Ska bli spännande och se hur garnet blir. Här plockar båda och jag (mest) rensar. Orättvist!? Äh, jag står ut med det. Älskar kantareller!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...