EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

onsdag 8 september 2010

Och den finaste baggen hette...

Nej, det vet jag ju inte. Jag förstår inte holländska. Jag fattade att den bästa - segraren - står till höger.


Vi har besökt Texel i Holland igen. I måndags var det marknad med fårbedömning. En missuppfattning från vår sida innebar att vi missade budgivningen och försäljningen av baggar som var i söndags redan. Trodde att det skulle vara som här i Sverige med auktion där man bedömer först och säljer sen. Inte för att vi skulle köpa något djur men det hade varit roligt att se vad de kostade i alla fall, baggarna. Importreglerna i Sverige är tuffa. Vi är försiktiga med att få in sjukdomar som är utrotade här. Det känns ok, faktiskt. Men det hade varit roligt att få med sig en eller annan bagge hem. Fast nu är det som det är..
Det är något vi sent ska glömma i alla fall. På torget mellan bank, kyrka och restaurang fanns fåren och marknadsstånd och en väldig massa människor. Männen i vita rockar (4-5 st tror jag det var) var domare och visade skyltar med siffror. (så där som vid konståkning) Här i Sverige har jag bara varit med om att en domare (dansk) beslutat vilka djur som är bäst.
Framför huset bredvid det vi bodde i fanns de här snäckskalen. Gissa om jag tittade lite extra..
Nej, nej, jag plockade inga, bara undrade lite hur de har burit sig åt för att få dit dem. Nåt stort såll kanske. En hiskelig massa snäckskal låg där :D

2 kommentarer:

Rosenvante sa...

Vilken upplevelse.

Sunna sa...

wow vilka utflykter du gör

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...