EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

måndag 8 november 2010

Veckans UFO (v.45)

Att sy ihop rutor får bli veckans uppgift, det är över två månader sen jag gjorde sist. Virkning blir det ibland framför datorn. Där ligger virknålen och restgarn hela tiden. Handarbete lindrar irritationen när den blir alltför seg, burken.
Hur många ska sys ihop, då? Jag har 183 lösa rutor att välja mellan och 257 är redan hopsydda. De där två raderna ska jag fixa (minst) Varje ruta är ca 5 cm bred.
Nu ska jag gå ut och sortera ull. Fåren är klippta och den bästa ullen ska jag spara till nålfiltningen. Vi har köttfår och ullen duger inte till garn till de finare tröjorna. Eller kanske den gör det om man sätter tyg på insidan och har som jacka. När tiden räcker till ska jag prova. Jag har köpt en beg. kardmaskin så det går lite fortare att karda i alla fall.
Bäst att sätta fart, på eftermiddagen ska jag till arbetet igen.

7 kommentarer:

Mia stickar sa...

Ser ut att bli fint, du verkar ha nån ide om ljusare och mörkare fält. JAg tyckte det var tillräckligt drygt att sy ihop en babyfit!

Maria sa...

oj vilket jobb du lagt ner! Bra jobbat! Har själv precis börjat på en filt, men den ska bara ha typ 80 rutor. Jag tycker det verkar lite jobbigt, men ser att jag nog har det ganska lätt ändå. Lycka till!

Handarbete/Pyssel sa...

Oj oj! Blir en rejäl filt! Med ett rejält jobb !!
Lycka till!

Marias garnhändelser sa...

Wow vilket jobb...och att sy ihop så många rutor...hua. LYCKA TILL!

Anonym sa...

Hej.

Det är roligt att titta på var du gör , du är så enormt duktig med handarbeten.

Mvh / Britt

Sanne sa...

Vad fin den blir, filten! Tycker också om att ha något litet att pyssla med vid "sidan om".

Astrid sa...

Tack!
Allt stöd behövs för att få den klar :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...