EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

onsdag 19 januari 2011

Lizzy, 12in2011 nr.1

Hon blev klar i alla fall Lizzy. Jag tappade sugen när det dök upp en knut på garnet på första strumpan. Precis vid tån. Skoskav av en knut kan irritera vare sig den skaver på lilltån eller stortån. Isch.

Mönster: Lizzy, (Ravelry - gratis )
Stickor: 2,25 mm
Garn: Aracuania Ranco multy
Tycker: Bortsett från knuten tycker jag om sockan. Trevligt mönster, lättstickat. Jag tog bort en omgång mönster på foten för att jag helt enkelt kände att det räckte med en. Egentligen gillar jag garnet också, speciellt färgen. Tillägg: halkar ner i kängan...sockan hamnar under foten...isch.
Idag och imorgon åker mina arbetskamrater till Automässan i Göteborg. Det är första ggn som jag inte följer med. Jag sparar mig till Stockholmsmässan i februari istället. Syfestivalen alltså.
De fick låna min bil och har firmabilen också. Två bilar i dag och en imorgon. Nu ska jag ta mig in till jobbet med mannens bil. Det går åt lite muttrande, den är ju inte som min, hans bil.
Och så får jag lov att åka hem ett varv på lunchen och passa dräktiga tackor. Än så länge har vi bara ett lamm. Hoppas de väntar tills mannen är hemma igen. Jag blir nervös när det drar ut på tiden. Jag vet ju hur ont det gör...

6 kommentarer:

disa sa...

Så fina de blev! =)

Mia stickar sa...

>Så fina de blev! Vet hur det känns, gillar inte att passa grisningarna om något går snett.....

Sunna sa...

på tal om skoskav, hade sprillans nya skor på jobbet och situationen blev kaotisk, 11 timmar senare lyckas jag äntligen byta skor...då blödde hälarna och det är helt omöjligt för mig att jobba i sandaler. nu har jag tejpat fötterna tills jag blir ledig på fredag men drömmer mardrömmar om att ta av tejpen..

Anonym sa...

Sockarna blev jättefina! Undrar om jag inte ska testa det mönstret =)
Hoppas att det går bra med lamningen!
Ha en fin helg!

Anonym sa...

Nämen hu, så det blev.... jag menar förstås lammningen =)

Astrid sa...

Tack :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...