EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

måndag 30 januari 2012

Lite udda filt kanske

 Sånt här är kul. Att virka på frihand totalt galet och utan förebild eller mål. Jo, målet är en filt förstås men jag menar utseendet. Det kan bli hur som helst. Roligast är när man känner igen garnet från nån viss socka eller sjal nånstans i filten. När man är som allra tröttast är den här perfekt att ta fram och virka några maskor på. Den är långt ifrån klar ännu..
I fredags flyttade vi hela dagen. Och i lördags hade vi öppet hus på dagen och fest på kvällen.
Så mycket folk och så många som kom med blommor. Vi blev  överraskade och så himla glada. Många vänliga ord och lyckönskningar fick vi ta emot. En riktig höjdardag. För att inte tala om festen på kvällen. Mat och dricka och glada tillrop. Började 18 och slutade vid midnatt (tror jag :D) TACK!! (om nån skulle råka läsa detta)

Nu måste jag läsa på om orkidéer. 4 olika fick vi och jag vet inte hur de sköts. De andra blommorna är det inget problem med men just orkidéerna känns bräckliga. Tror jag..

8 kommentarer:

Elna sa...

Härlig filt! Grattis vad kul för er. Här kommer orkidétips: Sätt dem i ljummet vatten en gång i veckan och duscha dem, det funkar här.

Skulle du vilja sätta upp dig som följare igen?

Kram

Elna sa...

Tackar, tackar!

Kram igen

Julia sa...

Vilken härlig filt! :)

Mia stickar sa...

En sån där tokig gladfilt! Nog klara du orkideerna, till och med jag kan få dem att blomma om, du har ju ett tips på hur i komentaren ovan. Sen kan du ställa ut dem i skuggan på sommarn, de som inte blommar, då blommar de fint till julen sen!

Tina sa...

En härlig restgarnsfilt!

Rosenvante sa...

Åh så härligt att ni är i mål äntligen.
Jag har många orkideer men de står i mina norrfönster. Mot alla odds blommar de om och om igen.

Birgitta sa...

Roligt med en personlig glad filt med invirkade minnen! Och blommor är härligt, kul att få lite nya. Jag är rätt händig med växter men just orkidéer verkar inte tycka om mig, hoppas det går bättre för dig än för mig.

Handarbete/Pyssel sa...

Verkligen härligt med en sån där "humörsfilt" Jag håller också på med en sån, fast i blandade tekniker och väldigt GLADA färeger. Och att jag kallar den humörsfilt är att hur nästa ruta bli beror på vilket humör jag är på då, vad jag känner för att virka just då!
Ska man lyckas med orkideer får man inte var allt för rädd för att vattna dem.
Jag tycker det ofta rekommenderas att de inte ska ha så mycket vatten. Men så jobbar jag hos många gamla och de som har fina, blommande orkideer har de ju nästan stående i vatten... När jag upptäckte det så började jag vattna mina betydligt mycket mer och sedan blommar de nästan ständigt. Lycka till med era!
Och ha det gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...