EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

torsdag 12 november 2009

LITE MER ROM


Jag tror aldrig jag sett så lång kö som vid Vatikanen.
Kön fick inte plats på en bild.
Vi stod där en stund men gav upp. Istället kom en man och övertalade oss att gå med guide. Då fick vi tillsammans med kanske 20 andra i grupp gå in bakvägen direkt till säkerhetskontrollen.
(Man fick inte ha hammare med sig eller kniv etc)
Ett par timmar tog den rundturen. Guiden var duktig och pratade tydligt på engelska så det mesta förstod vi. Tyvärr fick man inte fota Michelangelos målningar. Kunde ha stått inne i Sixtinska kapellet och njutit hur länge som helst. Man fick inte prata heller. Det fanns gott om vakter som såg till att alla människor var tysta och inte fotade eller filmade.
Innan vi åkte hemifrån gick jag in på http://www.knitmap.com/ och kollade var den bästa garnbutiken kunde finnas. Och vilken tur jag hade!! Den låg en kvarts gångväg från hotellet. Tjejen i butiken hjälpte mig väga alltihop så jag inte skulle få övervikt på planet. Vi hade ju bara handbagage (max 10 kg). Maria, min dotter, har redan varit här och valt ut sin del. Garnet är merinoull. Jättemjukt! Det är spännande med italienska böcker. Med lite finurlighet läser man diagrammen. Hoppas jag....

2 kommentarer:

Rosenvante sa...

Kommer ihåg den och vilken upplevelse det var att vara där. Vi firade gubbens 50-års dag med att gå runt där. Sen fick du tag i en garnaffär med trevlig personal också, lycko dig.

Ulla-Britt sa...

Det var ett tag sedan du skrev detta. Jag var i Rom för en tid sedan och hade svårt att hitta garnaffärer. Kommer iväg var denna heter eller var den ligger. Samlar på mig tips inför nästa resa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...