EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

fredag 28 januari 2011

Nytt UFO

Garnet är för grovt för mönstret. Skillnaden mellan rät- & slätstickningen blir markant och passar inte alls under fotsulan. Annars var det ett roligt mönster (ur senaste boken). Sockskaftet åker undan tills jag har bestämt mig.
I onsdags morse såg jag två rävar när jag skulle fara till jobbet. De styrde stegen mot stallet. Jag stannade bilen och ringde mannen, blev ju orolig. Ryktet säger att rävar har samarbetat i trakten tidigare. Den ena går på tackan och den andra tar lammet.
I torsdags såg jag bara den ena från vårt vardagsrumsfönster. Närmare stallet..
Tyvärr blev bilden lite svag men man ser vad det är ialla fall. Båda rävarna såg friska ut, utan skabb. Det är ju positivt..

5 kommentarer:

Sunna sa...

garnet är grymt men tror det blir bäst i vanliga släta sockar, vet du jag fick nya stövlar, dyra fina skinnstövlar, när jag kom ut härommorgon var den ena borta, de tror räven har tagit den, jäkla best

Rosenvante sa...

Här har räven varit synlig några gånger också. De är mer fräcka nu, vågar sig närmare inpå en. Hoppas verkligen de inte går in och tar lammen för er.

Mia stickar sa...

Tar rävar lamm? Det har jag inte hört, råddjurskid och annat. Fast här finns inte så många fårfarmare. hoppas han hittar annan mat och låter bli era lamm! Hålller nog med om att garnet är fint och gör sig nog mest i en slät sock!

disa sa...

Oj då! Hoppas rävarna håller sig borta från lammen!! Jag älskar rävar, de är så sööööta!! Vi hade en räv som gick runt inne i själva centrum på olika platser i flera år. Och den var ofta utanför mig och tiggde mat. En höstkväll vart frestelsen för stor för den då pizzerian hade dörren uppställd och det doftade gott, så den travade in dit och vart fort utkörd. *skrattar* Jag beskådade detta från min balkong.

Vi matade den med köttbullar och upptäckte att den inte verkade ha något luktsinne alls. Den tog inte köttbullarna på lukten i mörkret, utan på ljudet. Kanske den inte kunde skaffa sig mat alls......

Handarbete/Pyssel sa...

Rävar ja...
...jag har precis blivit av med en anka :( Och en annan är skadad. Hur pass allvarligt vet jag inte än. Inte värre än att man kan vänta någon dag och se hur det utvecklar sig.
Det värsta är att räven vet ju att DÄR finns mat... :(
Risk för att det får bli nya ankor till våren.

Hoppas allt går bra hos er!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...