EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

måndag 5 juli 2010

Bääboden och lite till

Två dagar semester har jag. Måndag och tisdag. Så idag for vi på utflykt igen. Vi tog sikte på Gränna. På vägen ner blev vi ju kaffesugna förstås. Det var då vi hamnade först vid Övralid och sen vid Bääboden

Hon var väldigt trevlig ägarinnan. Egentligen är det bara öppet lördag och söndag, men både damerna före oss och vi fick komma in ändå. Jag handlade lite av varje. Fårtvål och handduk bl.a.
Övralid var Verner von Heidenstams hem1925-1940. Vi gick förbi huvudbyggnaden till farfarsstugan där Caféet fanns. Gott kaffe!Nedanför vita huset hade han sitt körsbärsträd. Därunder satt han med sitt fika.
Kolla bara, det vore inte fel att få inta morgontéet där, med utsikt över vattnet nedanför.
Sen kom vi dit vi hade tänkt från början: till Röttle by nedanför Gränna. Det var dagens utflyktsmål. Gamla kvarnbyggnader och en riktigt mysig by med små gamla hus. Lummiga trädgårdar och vattnet rinnande bland stenarna nedanför husen.
Vi gick längsmed vägen och följde det rinnande vattnet. Här slutade det. Eller inte riktigt, det slutade med en lång uppförsbacke och till slut en trapp upp till parkeringen. Då blev det lite gnäll i benen igen. Och stön och flås.
Till sist skulle vi åka hem och då blev det på andra sidan Vättern. Förbi Hjo och så stannade vi vid Idas brygga i Karlsborg och åt mat. Åååh vad det var gott. Gös till mig och kött till mannen. Suveränt matställe som alla borde prova :) Det kostar lite mer än hos pizzabagaren men är väl använda pengar ändå. Vi har ätit där förut och man känner sig lika välkommen varje gång.

4 kommentarer:

Mia stickar sa...

Man blir så avundsjuk, ni har så nära till allt! Så mycke att se på en utflykt bara! Du var alldeles rätt ute i din gissning. Jag är född och uppvuxen vi Blå vägenSom barn åkte jag hela vägen till Mo i Rana, fråga mig inte om det var vackert, jag var sådär 8-9 år! Vi åkte linbana upp på ett berg minns jag. Som vuxen har jag åkt Blå vägen (sininen tie) genom Finland. När jag flyttade till mannen så hamnade jag norr ut och har nu 8 mil ner till Blå vägen. Här åker vi Silvervägen till Norge.

AnJa sa...

Vilket fint reportage du har gjort! Det ser så mysigt ut och vilka fina bilder! Tänker åxå när jag är nere i Bergslagen att det finns så mycket inom räckhåll för en dagsutflykt.

Samtal från min trädgård sa...

Ser så vackert ut. Visst är det härligt att bara åka en sväng över dagen?

Rosenvante sa...

Vilken tur man bloggar. Man får en resa vart man än vänder sig. Fina bilder och otroliga miljöer, kruxet är bara att man ska komma ihåg alla underbara ställen som visas också.
Mysig utflykt ni var på.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...