EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

lördag 24 juli 2010

Ulltröja och nostalgi

Nästa Lopapeysa är på gång. Den här gången med ett nummer större stickor (5) och några fler maskor. Jag har noga mätt att den ska räcka till. Hoppas garnet räcker också. Det svarta, alltså. Eftersom det är köpt vid dotterns besök på Island så är det inte lätt att komplettera. Eller...kanske måste man åka dit!!? Vilken tanke!
Mönstret är i annat, grövre garn och jag får räkna om. Men den här gången ska det funka. Jag har varit noggrann =)
I natt vaknade jag kl 2 av att nån satt och käkade på min mage. En fästing. Fy vad läskigt det är. Inte fick jag bort huvudet heller men det ska visst inte vara nån fara. Min kropp stöter bort det (sägs det)
Vi har kommit fram till att det är två utflykter kvar som vi måste göra den här sommaren. Först till Taxinge slott (kakslottet). Den resan gör vi varje sommar. Och sen blir det Sigtuna. Jag läser på vad det är vi ska se där. Hoppas det blir värt en resa och den tid det tar.
I början på veckan for vi till Fellingsbro och Nostalgibyn. Vi fikade och kikade runt på bensinmackarna och korvkiosken från 50-talet. En gammal konsumbutik håller de på att bygga upp också.

3 kommentarer:

Agneta sa...

Usch för fästingar. Än har jag klarat mig (peppar, peppar). Taxinge har vi inte varit till än, men en tur till Sigtuna blir det igen i sommar tror jag. Tycker det är så mysigt i Sigtuna.

Rosenvante sa...

Undrar om det inte fanns en sådan där gammal bensinstation inne på Astrid Lindgrens värld, har i alla fall för mig det.
Ha koll på den där fästingen och skriv en notering nånstans så du kommer ihåg när den satt där.

Varför inte en resa till Island, det skulle väl vara kul nu o se hur det ser ut efter vulkanutbrottet.

Astrid sa...

Hoppas alla fästingar regnar bort nu. =(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...