EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

söndag 9 augusti 2009

POLLY JEAN

Lite sen i starten är jag med julisockorna i stickameras sockklubb. Istället för vanliga hällappen blir det "sryohäl". Den ser ut som vanliga köpestrumpans häl :)

Trevligt mönster är det i alla fall.

Garnet är också trevligt. Mellanraggi från Järbo Garn, inköpt i Stockholm förra veckan. Kunde inte motstå färgerna. Jag har bestämt mig för att sticka mönstrade sockor i enfärgat garn men det här får bli ett undatag, eller tre..


Så här ser hälen ut. Tycker den modellen känns skönare på foten.
Sticka häl på Youtube. Skulle ha tittat på den först ser jag så här i efterhand. Mina hoptagningar syns tydligt..

6 kommentarer:

Rosenvante sa...

Ja det gör du rätt i. Riktigt ljuvliga färger det där. Blir ju jättesnyggt randat på strumporna. Snyggt mönster du stickar på strumporna, men det där med hälen förstod jag inte, men det ger sig nog när du visar färdiga resultatet. (jag gissar nu att du stickar hälen sist för sig själv)

Astrid sa...

Har korrigerat inlägget så du kan se hälen :)

Rosenvante sa...

Funderar över om det är så jag brukar göra. Stickar du de maskorna som är över två stickor och i ca 15 varv och sen ökar runt om den på sidorna och när man väl börjar sticka runt igen gör intagen. Fattar du nått av mitt svammel?

Astrid sa...

Hälften av maskorna (2 stickor)stickas fram o tillbaka. Garnet läggs runt sista maskan som lyfts, alla varv. Maskorna man stickar blir färre o färre. När hälen känns lång nog plockar man upp de lyfta maskorna och garnet runt dem i änden på varvet och gör en hoptagning. Så fortsätter man lika många varv tills det är en häl..
Nä, det är inte lätt att förklara, hoppas du förstår =)

Rosenvante sa...

Nej, inte riktigt.

Sunna sa...

Jag skulle också vilja lära mig den här hälen, verkar som den är riktigt enkel när man väl förstått hur man gör, ska kolla filmen igen, tack för tipset

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...