EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

måndag 1 augusti 2011

Garn, rågchips, rågknappar och stallhagen-öl

Igår, söndag, hann vi med en tur till Mariehamn också. Där i centrum hittade jag garnbutiken Svalan. Av henne har jag köpt mitt Grignasco merinosilk (på syfestivalen i Stockholm). Naturligtvis var det stängt. Jag smygkikade in genom fönstret och såg allt fint därinne. Vi gick och fikade på ett café i närheten. Men SEN, när vi skulle tillbaka till bilen fick jag se att det var utställt varor utanför butiken. Hon hade öppet trots att det borde (enligt skylten och internet) vara stängt. Klart jag handlade!! Mitt favoritgarn i två nyanser blått och en härva i rött. Ibland har man tur!
Jag har förresten dubbel tur, för jag vann garn hos Sannes småsaker !

Lite annat måste man handla när man är utomlands också. Jag köpte rågchips, rågknappar, svartbröd och Stallhagen-öl. Allt tillverkat på Åland.
Affären hette Kantarellen. Läckert namn..
Allt är provsmakat utom rågchipsen. Mmm, jättegott.

Från Grisslehamn tar det 2 timmar med färja över till Eckerö. Man hinner se mycket även om man väljer att åka hem samma dag. Vi valde en natt på hotell och tyckte det var precis lagom för oss. Åt gott smörgåsbord på båten både på dit- och hemvägen. Tvåtusen drygt gick hela kalaset på för två personer. Förutom bensin till bilen förstås.. Väl värt.

3 kommentarer:

disa sa...

Härligt med nytt garn och fina saker du fick med dig hem från Ålandsresan. Och vad BILLIG resan var!! =)

Sunna sa...

å va mysig resa och underbart garn, vi laddar ordentligt inför hösten

Anki sa...

Jag mååååste ta en tur över till Åland snart!
Ska det bli sjalar av det härliga garnet?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...