EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

måndag 4 januari 2010

ÅRETS FÖRSTA SOCKA

Jag undrar om hon tänkte att det vita sockgarnet skulle vara kontrast i ett par sockor i flera färger när hon köpte julklappen?
Istället har jag stickat nerifrån o upp i bara vitt och anpassat maskantalet efter mönsterarket i italienska stickboken. Nedre delen är ur boken och på skaftet lät jag bara hålmönstret slinka runt benet.
Garn: Sandnes strömpegarn
Stickor: 2,5 mm. Rundsticka på foten och strumpstickor på skaften. Jag bytte för att hoptagningarna blir bökiga när man gör två på rundsticka. Hålmönstret följer med runt benet.

Nu ska jag kila ner till duschen och sen kallar jobbet igen. Undrar hur kallt det är idag där ute?5 kommentarer:

AnJa sa...

Vilka jättefina sockor! Jag blir så avis på alla som stickar så fort! Hur lång tid tar det för dig att sticka dessa med så småååå stickor???

Mia stickar sa...

Superfina!

tant Maria sa...

Åh så fina de blev! Det var precis tänkt så där =) Enfärgat så mönsterstickningen syns på foto på bloggen!!
Jo det var den där svarta sjalen jag stickade på i julas. Har hållit på med den ett tag, det var en trivsam stickning. Nu blir det en eller två väldigt små tröjor igen i Tilda-garnet.
Vill du göra klart min lopapeysa? Det vill inte jag. Det är så trist att sy! Jag vill ha den på mig, men det är roligare att sticka än att sy i spännen...

Rosenvante sa...

Nu klarnade bh-bilden. Strumpor och så ljuvligt fina. Fint med mönstret som följer med upp runt också. Hon är smart din dottet,så mönstret syns bättre på bloggen. :D

Astrid sa...

Tack!
Nä, inte går det fort, inte. Men kul är det. Jag vågar inte räkna timmar ;)
Klart jag syr ihop din lopapeysa =)
Jag tycker det är kul med montering. Det är ju då man ser hur fint det blir.
BH,n blev bara längre o längre :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...