EN BLOGG OM HANDARBETEN, RESOR OCH FÅR

måndag 2 maj 2011

Ett varv i taget

Om man är inställd på att det ska ta lång tid är det kul att sticka sånt här. Långsamt växer det fram nån form av motiv.
Mina nya sockor kommer att ha små fönster på skaften. Hade de varit större, rutorna, kunde man haft dem till luffarschack. Upp med foten och ha några stenar till hands bara.
I går åkte jag in och jobbade några timmar på eftermiddagen. Bäst som jag satt där fick jag se ett gäng pojkar springa hukandes på muren. Därifrån klättrade de till brandstegen och upp på taket (!!) och sprang vidare.
Jag for ut på gården och hojtade efter dem. Ringde t.o.m. polisen.
Jag trodde ett tag att det skulle komma en patrull, men där fick jag tji. De hade viktigare saker för sig. Det är en gammal fabriksbyggnad jag sitter i och det är en bit ner om grabbarna har otur och snubblar.
När man skickar upp vuxna på taket är det viktigt med säkerhetslinor och sånt. Undrar vem som hålls ansvarig om pojkar far i backen däruppifrån? Fastighetsägaren eller kanske föräldrarna? Det är en hög mur runt gården och grinden hålls låst när det är stängt.
Kan tänka mig att de hade färgburkar med sig också. Hade gärna sett att en polis hade plockat av dem dessa isåfall.

8 kommentarer:

disa sa...

Blir så fint så fint!! =)

Anki sa...

Åh så vackert det blir! Ser väldigt tålamodsprövande ut :D

Rosenvante sa...

Vilka strumpor, jättefina.

Hoppas verkligen det inte blir en vana av grabbarna att springa där inne.

garnlivet sa...

De ser verkligen avancerade ut.Vad stolt du ska vara när de är klara.
Jag tycker också om att sticka mönster och gärna på sockar eftersom att det är ett relativt litet projekt. Just nu bläddrar jag i "Sock innovation" för att hitta något att sätta stickorna i.
Knit on :)

Rosenvante sa...

Du har nått att hämta vid mig

Anta sa...

Vilka super snygga sockor de är verkligen nåt att bita i. Kom gärna förbi vid sjövik det ligger ca 1 mil utanför Avesta man åker mot Gävle rv68 Bor du i Enköping? Då är det ca 10mil dit. Skulle vara jätte roligt att träffa dej IRL. Jag kommer att hålla till i Textilkursens lokaler. Förresten jag är kurskamrat med en tjej från Enköping Hon heter Reese i efternamn

Sunna sa...

så ljuvliga sockar men man blir ju mörkrädd av att höra om polisen och grabbarna

Anta sa...

Vad synd men det blir säkert nåt tillfälle en annan gång, ber om ursäkt men blandade ihop städerna. men det är ungefär lika långt från Eskilstuna oxå. Ha en trevlig helg trots jobb.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...